Pirkimo ir grąžinimo taisyklės

 

1. Bendrosios nuostatos

Šios pirkimo ir pardavimo taisyklės (toliau – Taisyklės) nustato asmens, įsigyjančio prekes e-parduotuvėje www.bijunai-prienamo.lt (toliau – Pirkėjas), ir UAB Bijūnai prie namo (toliau – Pardavėjas) tarpusavio teises, pareigas ir atsakomybę. Įsigydamas prekes Pirkėjas sutinka šių Taisyklių laikytis.

2. Pirkimo ir pardavimo sutarties sudarymas

2.1. Pirkimo ir pardavimo sutartis tarp Pirkėjo ir Pardavėjo laikoma sudaryta nuo to momento, kai Pirkėjas elektroninėje parduotuvėje suformavęs prekių krepšelį, nurodęs pristatymo adresą, pasirinkęs apmokėjimo būdą ir susipažinęs su šiomis Taisyklėmis, paspaudžia mygtuką „Užsakyti“, ir galioja iki visiško pareigų pagal šią sutartį įvykdymo.

3. Pirkėjo teisės

3.1. Pirkėjas turi teisę pirkti prekes elektroninėje parduotuvėje, vadovaudamasis šiomis Taisyklėmis bei Lietuvos Respublikos teisės aktais.

3.2. Pirkėjas (vartotojas) turi teisę atsisakyti elektroninėje parduotuvėje sudarytos prekių pirkimo ir pardavimo sutarties su Pardavėju, apie tai raštu pranešdamas Pardavėjui per 14 darbo dienų nuo prekės pristatymo dienos. Pirkėjas turi teisę atsisakyti prekių pirkimo ir pardavimo sutarties su Pardavėju tik tuo atveju, jei prekė yra kokybiška, nebuvo sugadinta ir iš esmės nepasikeitė jos išvaizda.

4. Pardavėjo teisės

4.1. Jei Pirkėjas bando pakenkti elektroninės parduotuvės darbui ar stabiliam veikimui ar pažeidžia savo įsipareigojimus, Pardavėjas gali be išankstinio perspėjimo apriboti, sustabdyti jam galimybę naudotis elektronine parduotuve ir neatsako už jokius su tuo susijusius Pirkėjo nuostolius.

4.2. Pardavėjas turi teisę laikinai arba neterminuotai nutraukti elektroninės parduotuvės veiklą be atskiro įspėjimo ir neatsako už jokius su tuo susijusius Pirkėjo nuostolius.

4.3. Pardavėjas turi teisę vienašališkai pakeisti šias Taisykles. Pakeitimai įsigalioja nuo paskelbimo momento visiems po paskelbimo sudaromiems sandoriams.

5. Pirkėjo pareigos

5.1. Pirkėjas privalo sumokėti prekių bei jų pristatymo kainą, taip pat kitus mokėjimus (jei tokie nurodyti, sudarant sutartį) ir priimti užsakytas prekes. Už prekes Pirkėjas sumoka, naudodamasis savo banku internete, į kurį pateikiama nuoroda iš elektroninės parduotuvės (tuo atveju, jei Pardavėjas su Pirkėjo banku turi sudaręs atitinkamą sutartį), arba atlikdamas mokėjimą iš bet kurio kito banko į Pardavėjo sąskaitą, nurodytą „Kontaktuose“. Taip pat Pirkėjas gali atsiskaityti grynais pinigais.

5.2. Jeigu pasikeičia Pirkėjo registracijos formoje pateikti duomenys, Pirkėjas privalo nedelsdamas juos atnaujinti.

5.3. Pirkėjas privalo patvirtinti mokėjimo pavedimą Pirkėjo banke internete, į kurį pateikiama nuoroda iš elektroninės parduotuvės arba atlikti mokėjimą iš bet kurio kito banko ne vėliau kaip per 24 valandas nuo mygtuko „Užsakyti” paspaudimo. Per šį terminą mokėjimo pavedimo nepatvirtinus, Pardavėjas turi teisę laikyti, kad Pirkėjas atsisakė pirkimo-pardavimo sutarties. Pirkėjo pasirinktos prekės rezervuojamos bei Pardavėjas imasi vykdyti pirkimo-pardavimo sutartį tik tada, kai Pardavėjas gauna pranešimą iš Pirkėjo banko ar Pirkėjo apie atliktą mokėjimą už pasirinktas prekes.

6. Pardavėjo pareigos

6.1. Pardavėjas įsipareigoja sudaryti sąlygas Pirkėjui tinkamai naudotis elektroninės parduotuvės teikiamomis paslaugomis. Pardavėjas nesuteikia jokių garantijų, kad elektroninė parduotuvė veiks nenutrūkstamai ar kad duomenų perdavimas bus be klaidų. Pardavėjas neatsako už jokius Pirkėjo nuostolius, susijusius su elektroninės parduotuvės veikimo sutrikimais ir (ar) duomenų perdavimo klaidomis.

6.2. Pardavėjas, susidarius svarbioms aplinkybėms, negalėdamas Pirkėjui pateikti užsakytos prekės, įsipareigoja pasiūlyti analogišką prekę, o Pirkėjui atsisakius priimti prekės analogą, grąžinti Pirkėjo sumokėtus pinigus per 10 darbo dienų. Šiuo atveju Pardavėjas atleidžiamas nuo atsakomybės už prekių nepateikimą.

7. Prekių pristatymas

7.1. Prekes pristato transporto/kurjerių įmonė Pirkėjo nurodytu adresu.

7.2. Įprastai prekės pristatomos per 1-2 darbo dienas nuo gauto apmokėjimo už prekes, jei prekės yra Pardavėjo sandėliuose. Pardavėjas negarantuoja, kad prekės visais atvejais bus pristatytos per anksčiau nurodytą terminą, ypač jei užsakomos prekės nėra Pardavėjo sandėliuose. Dėl tokių prekių įsigyjimo Pirkėjas turėtų susisiekti su Pardavėju el.paštu info@bijunai-prienamo.lt.

7.3. Pirkėjas, sudaręs pirkimo ir pardavimo sutartį, įsipareigoja kiekvieną dieną tikrinti užsakymo formoje pateikto el. pašto dėžutę, iki bus gautas pranešimas dėl prekių pristatymo.

7.4. Siuntos pristatymo metu Pirkėjas ar, priklausomai nuo atvejo, Pirkėjo atstovas privalo kartu su transporto įmonės atstovu patikrinti siuntos pakuotės būklę, prekių kiekį, kokybę ir asortimentą.

7.4.1. Nustačius siuntos pakuotės pažeidimą, Pirkėjas ar, priklausomai nuo atvejo, Pirkėjo atstovas privalo apie siuntos pakuotės pažeidimą pažymėti transporto įmonės atstovo pateiktame duomenų kaupiklyje arba popieriniame pristatymo patvirtinime.

7.4.2. Nustačius prekių kiekio ir/ar kokybės ir/ar asortimento neatitikimą(us), Pirkėjas ar, priklausomai nuo atvejo, Pirkėjo atstovas siuntos privalo nepriimti. Tokiu atveju Pirkėjas kartu su transporto įmonės atstovu surašo laisvos formos aktą, kuriame pažymi rastus pažeidimus.

7.4.3. Pirkėjui ar, priklausomai nuo atvejo, Pirkėjo atstovui priėmus siuntą ir pasirašius transporto įmonės atstovo pateiktame duomenų kaupiklyje arba popieriniame pristatymo patvirtinime be pastabų, laikoma, kad prekės pristatytos nepažeistoje siuntos pakuotėje, prekių kiekis, kokybė, asortimentas atitinka pirkimo-pardavimo sutarties sąlygas, papildomos paslaugos, nurodytos duomenų kaupiklyje arba popieriniame pristatymo patvirtinime, tinkamai atliktos.

7.5. Pristačius prekes pirkėjo nurodytu adresu laikoma, kad prekės Pirkėjui yra perduotos, nepriklausomai nuo to, ar prekes faktiškai priima Pirkėjas, ar bet kuris kitas asmuo, priėmęs prekes nurodytu adresu. Jei planuojamą prekių pristatymo dieną prekės nepristatomos, Pirkėjas nedelsiant, tačiau ne vėliau kaip kitą dieną po planuotos prekių pristatymo dienos, apie tai informuoja Pardavėją. Priešingu atveju Pirkėjas praranda teisę reikšti Pardavėjui reikalavimus, susijusius su prekių nepristatymu ar pavėluotu pristatymu.

8. Prekių grąžinimas

8.1. Pirkėjui apsigalvojus, prekė gali būti grąžinta Pardavėjui nenurodant grąžinimo priežasties. Pardavėjas turi teisę atsisakyti priimti Mažmeninės prekybos taisyklių 17 punkte išvardintų kategorijų tinkamos kokybės prekes.

8.2. Norint grąžinti prekę, apie savo sprendimą atsisakyti šios sutarties turite informuoti mus raštu, užpildant Pavyzdinę pirkinio atsisakymo formą arba pateikiant aiškų ir nedviprasmišką pareiškimą, kuriame išdėstytas Jūsų sprendimas atsisakyti sutarties. Užpildyta ir pasirašyta pavyzdinė sutarties atsisakymo forma arba pareiškimas, kuriame išdėstytas Jūsų sprendimas atsisakyti sutarties, turi būti pateikta mums paštu adresu UAB „Bijūnai prie namo“, Verkių g. 44, Vilnius, arba elektroniniu laišku adresu info@bijunai-prienamo.lt.

8.3. Prekės gali būti grąžinamos per 14 dienų nuo tos dienos, kurią prekes gavote. Jeigu grąžinimo laikotarpio pabaiga sutampa su nedarbo diena, jis pratęsiamas iki artimiausios darbo dienos.

8.4. Prekės grąžinimo išlaidas apmoka Pirkėjas.

8.5. Pinigai už prekes bus grąžinti Pirkėjui per 14 dienų nuo pareiškimo apie pirkinio atsisakymą, tačiau pinigų grąžinimas gali būti uždelsiamas negavus grąžinamų prekių arba įrodymo, kad jos išsiųstos. Grąžinami ir pristatymo mokesčiai, sumokėti Pirkėjo įsigyjant prekę. Papildomi pristatymo mokesčiai (už nestandartinį, skubų pristatymą) yra negrąžinami bei išskaičiuojami iš grąžinamos sumos.

8.6. Prekės grąžinamos originalioje prekės ir siuntos pakuotėje kartu su prekės dokumentais. Prekės grąžinamos Pardavėjo nurodytu adresu. Prieš grąžinant prekes pirkėjas būtinai turi  susisiekti su Pardavėju el. paštu info@bijunai-prienamo.lt.

8.7. Už grąžinamos prekės tinkamą sukomplektavimą ir supakavimą atsako Pirkėjas.  Dūžtančios prekės turi būti supakuotos taip, jog būtų galima saugiai transportuoti.

8.8. Prekės nepriimamos atgal, jei buvo naudojamos ir (arba) buvo sugadintos ir (arba) prarado prekinę išvaizdą (prekės ar jos pakuotės išvaizdos pakeitimai, kurie buvo būtini norint apžiūrėti prekę, nelaikomi esminiais prekės išvaizdos pakeitimais).

8.9. Visais grąžinimo atvejais pirkėjas pirmiausia privalo kreiptis UAB Bijūnai prie namo konktaktais ir tik gavęs informaciją iš įmonės darbuotojo vykdyti grąžinimą per kurjerį arba nunešti prekes į įmonės buveinę.

9. Prekių iš katalogų/ pagal išankstinį užsakymą pirkimo internetinėje parduotuvėje „Bijūnai prie namo“ nuostatai:

9.1. Prekių iš katalogų ir/arba pagal išankstinį užsakymą pirkimo-pardavimo sutartimi Pardavėjas – UAB „Bijūnai prie namo“, įsipareigoja už iš anksto Šalių suderintą atlyginimą įgyti Pirkėjo užsakyme nurodytą daiktą ar daiktus ir perduoti juos nuosavybės teise valdyti Pirkėjui.

9.2. Pirkėjui užsisakius prekę pagal išankstinį užsakymą arba iš katalogo UAB „Bijūnai prie namo“ internetinėje parduotuvėje, užsakymas pradedamas vykdyti tik tada, kai Pirkėjas sumoka avansą – 50 % nuo prekių krepšelyje esančios sumos, bankiniu pavedimu į Pardavėjo banko sąskaitą. Likusią sumos dalį Pirkėjas sumoka gavus pranešimą apie prekės atvežimą arba atsiimant prekes.

9.3. Tinkamos kokybės prekių grąžinimui ir keitimui yra taikomos LR Civilinio kodekso 6.362 straipsnyje nustatytos taisyklės. Pardavėjas turi teisę atsisakyti priimti Mažmeninės prekybos taisyklių 17 punkte išvardintų kategorijų, tinkamos kokybės prekes, įskaitant, bet neapsiribojant, baldus, patalynės reikmenis ir šviestuvus. Pirkėjui nesutinkant atsiimti tinkamos kokybės prekių, sumokėtas avansas nėra grąžinamas.

9.4. Pirkėjui neatsiimant atvežtų prekių per 14 kalendorinių dienų nuo pranešimo apie prekių atvežimą įteikimo dienos, taikomas sandėliavimo mokestis, kuris yra lygus 1 proc. nuo bendros sutarties-užsakymo sumos, bet ne mažiau kaip 3 Eur be PVM už kiekvieną sandėliavimo dieną.

9.5. Prekių neatsiėmimas dėl bet kokių priežasčių, išskyrus nenugalimos jėgos (force majeure) aplinkybes, per ilgiau nei 28 kalendorines dienas nuo pranešimo apie prekių atvežimą įteikimo dienos, yra laikomas užsakytų prekių atsisakymu ir esminiu išankstinio prekių pirkimo-pardavimo sutarties pažeidimu. Tokiu atveju Pardavėjas turi teisę vienašališkai, pranešdamas apie tai Pirkėjui, nutraukti pirkimo-pardavimo sutartį, o sumokėtas avansas yra laikomas minimalių Pardavėjo nuostolių atlyginimu ir pirkėjui nėra grąžinamas.

9.6. Pardavėjui neturint galimybės pristatyti prekes per sutartą laiką, Pardavėjas apie tai informuoja Pirkėją telefonu ar kitomis priimtinomis ryšio priemonėmis ir patikslina pristatymo terminą.

9.7. Pardavėjui sutartu laiku nepristačius prekių ir nepatikslinus Pirkėjui jų pristatymo termino, Pirkėjas turi teisę reikalauti įvykdyti sutartį arba nutraukti sutartį vienašališkai bei reikalauti grąžinti sumokėtą avansą.

9.8. Pirkėjas, užsisakydamas prekes iš katalogų arba nurodydamas pagaminti tam tikrą daiktą ir sumokėdamas už jį avansą Pardavėjui, patvirtina savo žinojimą ir sutinka, jog tarp pavaizduoto daikto kataloge, vizualizacijoje ar bet kokiame kitokiame apibūdinime ir atvežtos arba pagamintos prekės yra galima nedidelė spalvinės gamos paklaida, medžiagos faktūros nelygumai, paviršiaus įtrūkimai, atsiradę dėl daikto sendinimo ir panašūs smulkūs neatitikimai.

9.9. Pirkėjas, pervesdamas avansą, sutinka su sutarties ir užsakymo sąlygomis, prekių kiekiu, pobūdžiu ir jų kaina.

9.10. Prekėms iš katalogų ir/arba pagal išankstinį užsakymą perkamoms prekėms negalioja bet kokiame šaltinyje UAB Bijūnai prie namo paskelbtos išpardavimų, akcijų ir kitokių specialių pasiūlymų nustatytos mažesnės prekių kainos ir kitokios lengvatinės pirkimo sąlygos.

9.11. Prekių iš katalogų ir/arba pagal išankstinį užsakymą pirkimo-pardavimo sutartis įsigalioja nuo avanso sumokėjimo dienos ir galioja iki Šalių įsipareigojimų įvykdymo. Šalių sutartas užsakymo terminas pradedamas skaičiuoti nuo avanso įskaitymo į Pardavėjo banko sąskaitą arba grynais pinigais dienos.

10. Bendra atsakomybė

10.1. Pirkėjas atsako už registracijos formoje pateiktų duomenų teisingumą. Pirkėjas prisiima atsakomybę už padarinius, kilusius dėl registracijos formoje pateiktų duomenų klaidingumo ar netikslumo.

10.2. Atsižvelgdami į LR elektroninio parašo įstatymo 8 str. 3 d. nuostatas, Pirkėjas susitaria su Pardavėju, kad Pirkėjo veiksmų elektroninėje parduotuvėje patvirtinimas prisijungimo prie elektroninės parduotuvės duomenimis (atpažinimo kodu) turi Elektroninio parašo įstatymo 8 str. 1 d. įtvirtintą elektroninio parašo teisinę galią (t. y. turi tokią pačią teisinę galią, kaip ir parašas rašytiniuose dokumentuose ir yra leistinas kaip įrodinėjimo priemonė teisme). Visi veiksmai, atlikti naudojantis Pirkėjo atpažinimo kodu, laikomi atliktais Pirkėjo, ir Pirkėjas prisiima visą atsakomybę už tokių veiksmų pasekmes.

10.3. Pardavėjas neatsako už tai, kad elektroninėje parduotuvėje vaizduojamos prekės savo spalva, forma ar kitais parametrais neatitinka realaus prekių dydžio, formų ir spalvos dėl Pirkėjo naudojamos kompiuterinės technikos ypatybių.

11. Asmens duomenų tvarkymas

11.1. Paspausdamas mygtuką „Užsakyti“, Pirkėjas patvirtina, kad jis sutinka pateikti Pardavėjui savo asmens duomenis bei neprieštarauja, kad jo pateiktus asmens duomenis Pardavėjas tvarkytų tiek Pirkėjo identifikavimo, sutarčių sudarymo, vykdymo (internetinės prekybos), tiek tiesioginės rinkodaros tikslais. Pardavėjas nurodo, kad Pirkėjo (jei šis yra fizinis asmuo) asmens kodų tiesioginės rinkodaros tikslu Pardavėjas netvarkys.

11.2. Uždėdamas varnelę ties „Naujienų prenumerata“, Pirkėjas nurodo, kad jis sutinka gauti informacinę ir reklaminę medžiagą apie paslaugas, prekes iš Pardavėjo ir (ar) iš jo pasirinktų trečiųjų asmenų registracijos formoje nurodytu ir (arba) kitu Pirkėjo ir (arba) jo atstovų pateiktu adresu ir (arba) SMS žinute ir (arba) skambučiu į nurodytą mobiliojo telefono numerį, ir (arba) elektroniniu paštu.

11.3. Paspausdamas mygtuką „Užsakyti“, Pirkėjas patvirtina, kad jis ir jo atstovai žino turintys teisę atsisakyti pateikti savo asmens duomenis, tačiau supranta, kad asmens duomenys yra reikalingi ir būtini siekiant vienareikšmiai identifikuoti Pirkėją ir (ar) jo atstovus sutarčių sudarymo, vykdymo (internetinės prekybos) tikslais ir nepateikus asmens duomenų ir (ar) nesutikus, kad jie būtų tvarkomi aukščiau nurodytais tikslais, negalės sudaryti ir (ar) vykdyti sutarties.

12. Baigiamosios nuostatos

12.1. Pirkėjas ir Pardavėjas susitaria, kad visa informacija, kuri pateikiama Pardavėjo elektroninės parduotuvės tinklalapyje (įskaitant, bet neapsiribojant, šias Taisykles, informaciją apie Pardavėją, siūlomas prekes ir paslaugas bei jų savybes, Pirkėjo teisės atsisakyti pirkimo ir pardavimo sutarties įgyvendinimo tvarką, laikoma pateikta Pirkėjui raštu.

12.2. Visi nesutarimai, kilę iš ar susiję su pirkimo ir pardavimo sutartimi tarp Pirkėjo ir Pardavėjo, yra sprendžiami derybomis. Nepavykus susitarti, nesutarimai yra sprendžiami Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.

 

PRIVATUMO POLITIKA

Malonu, kad lankotės šioje svetainėje ir naudojatės mūsų paslaugomis! Mes vertiname kiekvieną bendradarbiavimą ir kiekvieną klientą, todėl itin atsakingai žiūrime į Jūsų duomenų privatumą.  Siekiame ne tik sąžiningai bei teisėtai tvarkyti bei prižiūrėti jūsų asmens duomenis, bet ir kiek įmanoma skaidriai bei aiškiai apie tai komunikuoti.

Todėl šioje Privatumo politikoje pristatome:

  • kokius jūsų asmens duomenis tvarkome
  • kokiais tikslais juos tvarkome
  • kokiu pagrindu juos tvarkome
  • kiek laiko saugome
  • ir kitą jums aktualią informaciją

Atidžiai perskaitykite šį dokumentą, nes kiekvieną kartą lankydamiesi www.bijunai-prienamo.lt  interneto svetainėje (nepaisant to, kokį įrenginį tam naudojate) ar naudodamiesi mūsų teikiamomis paslaugomis, sutinkate su sąlygomis, aprašytomis šioje Privatumo politikoje. Jei nesutinkate su šiomis sąlygomis, mes apgailestaudami prašome nesilankyti mūsų svetainėje ir nesinaudoti mūsų turiniu ir/ar paslaugomis.

KAS MES ESAME?

Mūsų rekvizitai:

  • UAB „Bijūnai prie namo“
  • Juridinio asmens kodas 303048081
  • Buveinės adresas: Verkių g. 44, LT-09109 Vilnius, Lietuvos Respublika
  • Mob. Nr. : +370 614 21333
  • El. paštas: info@bijunai-prienamo.lt
  • Banko sąskaita: AB SEB Bankas

Nr. LT50 7044 0600 0789 3252

Jeigu esate jaunesnis nei 16 metų asmuo, galite su mumis susisiekti, bet negalite prenumeruoti mūsų naujienlaiškio ir/ar užsisakyti el. parduotuvės naujienų ar sudaryti su mumis sandorių, jeigu tam neturite savo tėvų ar kitų teisėtų globėjų sutikimo.

KODĖL IR KOKIUS DUOMENIS APIE JUS RENKAME?

  • Siekdami užregistruoti Jus mūsų svetainėje tam, kad kaip vartotojas galėtumėte naudotis mūsų teikiamomis elektroninės parduotuvės paslaugomis, renkame:
    • tik Jūsų elektroninio pašto adresą.
  • Naudojantis el. parduotuvės paslaugomis ir pirkimo krepšelio apmokėjimui per pasirinktą išorinį bankinių paslaugų teikėją ar elektroninių atsiskaitymų sistemą renkame Jūsų:
    • vardą,
    • pavardę,
    • gyvenamosios vietos adresą (gatvę, namo numerį, buto numerį, miestą, pašto kodą),
    • elektroninio pašto adresą,
    • telefono numerį,
    • saugiai šifruotus kreditinės ar mokėjimo kortelės duomenis (renkame patys arba per mokėjimo operacijų tvarkytoją),
    • asmens kodą (galime jį rinkti patys arba per mokėjimo operacijų tvarkytoją tik tuo atveju, jeigu Jūs pasirinkate jį įrašyti vykdydami apmokėjimą elektroninės bankininkystės sistemoje),
    • tuo atveju, kai pristatymas vykdomas kitu adresu, prašome asmens, kuriam pristatoma prekė, vardo, pavardės, gyvenamosios vietos adreso (valstybės, gatvės, namo numerio, buto numerio, miesto, pašto kodo). Pirkėjo pageidavimu gali būti teikiama papildoma informacija (durų kodas ir kt.), skirsta kurjeriui arba mums.
  • Užsisakant mūsų naujienlaiškį, renkame tik elektroninio pašto adresą.
  • Jei nuspręstumėte susisiekti su mumis (elektroniniu paštu, telefonu ar  žinute socialiniuose tinkluose), mes užfiksuosime kreipimosi į mus faktą ir galime išsaugoti komunikacijos turinį kartu su jūsų kontaktiniais duomenimis ir mūsų atsakymais.

Informacija, kaip naudojate mūsų svetainės funkcijas.

Jeigu jūs lankotės mūsų interneto svetainėje, mes taip pat renkame informaciją, kuri atskleidžia mūsų teikiamų paslaugų naudojimo ypatumus arba automatiškai generuojama vizitų statistika. Daugiau apie tai skaitykite „Slapukai“.

Informacija iš trečiųjų šalių šaltinių

Mes galime gauti informacijos apie jus iš viešųjų ir komercinių šaltinių (kiek tai leidžia galiojantys teisės aktai) ir susieti ją su kita informacija, kurią gauname iš jūsų arba apie jus. Informacijos apie jus galime gauti ir iš trečiųjų šalių socialinių tinklų paslaugų, kai prie jų prisijungiate, pavyzdžiui, per paskyras “Facebook” tinkle.

Jūs galite rinktis nepateikti mums tam tikros informacijos (pvz., informacijos, prašomos pateikti registruojantis mūsų interneto svetainėje), tačiau tokiu atveju gali būti neleidžiama naudotis mūsų siūloma internetinio paslaugų pirkimo paslauga.

KOKIU PAGRINDU ŠIUOS DUOMENIS RENKAME IR KIEK LAIKO SAUGOME?

  • Siekdami užregistruoti Jus mūsų svetainėje tam, kad kaip vartotojas galėtumėte naudotis mūsų teikiamomis elektroninės parduotuvės paslaugomis, duomenis renkame:
    • siekdami įvykdyti sutartį (Reglamento 6 str. 1(b))
    • turėdami teisėtą interesą (Reglamento 6 str. 1(f))

 

Šiuos duomenis saugome 5 metus po paskutinio jūsų naudojimosi mūsų paslaugomis ar turiniu dienos.

  • Naudojantis el. parduotuvės paslaugomis ir pirkimo krepšelio apmokėjimui per pasirinktą išorinį bankinių paslaugų teikėją ar elektroninių atsiskaitymų sistemą duomenis renkame:
    • siekdami įvykdyti sutartį (Reglamento 6 str. 1(b))
    • vykdydami teisines prievoles (Reglamento 6 str. 1(c))
    • turėdami teisėtą interesą (Reglamento 6 str. 1(f))

Šiuos duomenis saugome 5 metus po paskutinio jūsų naudojimosi mūsų paslaugomis ar turiniu dienos.

  • Užsisakant mūsų naujienlaiškį, tiesioginės rinkodaros tikslais duomenis renkame:
      • turėdami jūsų sutikimą (Reglamento 6 str. 1(a))
      • LR Elektroninių ryšių įstatymo 69 str. pagrindu

Šiuos duomenis saugome iki jūsų sutikimo galiojimo pabaigos, t.y., iki jums nusprendus savo sutikimą atšaukti. Nepamirškite, kad tai padaryti galite bet kuriuo metu su mumis susisiekę el. paštu info@bijunai-prienamo.lt arba telefonu +370 614 21333.

 

KAM ATSKLEIDŽIAME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS?

Jūsų asmeninius duomenis perduodame tik patikimoms trečiosioms šalims ir tik siekdami tinkamai įgyvendinti asmens duomenų tvarkymo tikslus. Kalbant konkrečiai, jūsų duomenys gali būti perduodami:

  • Mūsų partneriams, teikiantiems prekių pristatymo paslaugas, tai yra:
    • LP EXPRESS (UAB „Baltic Post“): susipažinkite su jų duomenų apsaugos politika čia
    • Lietuvos paštui: susipažinkite su jų duomenų apsaugos politika čia
  • Venipak: susipažinkite su jų duomenų apsaugos politika čia
  • Mūsų partneriams, teikiantiems elektroninės bankininkystės, elektroninių atsiskaitymų bei mokėjimo paslaugas, tai yra:
    • Swedbank: susipažinkite su jų duomenų apsaugos politika čia
    • SEB bankas: susipažinkite su jų duomenų apsaugos politika čia
    • Luminor: susipažinkite su jų duomenų apsaugos politika čia
    • Danske bankas: susipažinkite su jų duomenų apsaugos politika čia
    • Citadelė: susipažinkite su jų duomenų apsaugos politika čia
    • Šiaulių bankas: susipažinkite su jų duomenų apsaugos politika čia
    • Medicinos bankas: susipažinkite su jų duomenų apsaugos politika čia
    • Perlo paslaugos: susipažinkite su jų duomenų apsaugos politika čia
    • PayPost: susipažinkite su jų duomenų apsaugos politika čia
    • WioPay: susipažinkite su jų duomenų apsaugos politika čia
  • Mūsų partneriams, teikiantiems informacinių technologijų, elektroninių ryšių, audito, teisines ir kitas paslaugas;
  • Valstybinės priežiūros ir teisėsaugos institucijoms;

Visiems šiems paslaugų tiekėjams mes suteiksime tik tiek jūsų asmeninės informacijos, kiek bus būtina konkrečiai paslaugai atlikti.

 

KAIP APSAUGOME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS?

Taip, mes imamės visų tinkamų veiksmų jūsų informacijai apsaugoti, tačiau nė viena svetainė nei internetu atliekama operacija, nei kompiuterių sistema ar tuo labiau belaidis ryšys nėra visiškai saugūs. Ir nors mes įsipareigojame dėti visas pastangas, kad apsaugotumėme jūsų asmens duomenis, negalime garantuoti mūsų platformoje perduodamų jūsų asmens duomenų absoliutaus saugumo. Perduodami bet kokią informaciją prisiimate ir su jos perdavimu susijusią riziką. Gavę jūsų asmens duomenis, taikysime griežtas procedūras ir saugumo priemones tokių duomenų atžvilgiu.

 

JŪSŲ TEISĖS

Kiekvienas duomenų subjektas, t.y., kiekvienas iš jūsų, kurio duomenys tvarkomi mūsų veikloje, turi šias teises:

  • Pateikti mums prašymą gauti patvirtinimą, ar mes tvarkome su jumis susijusius duomenis ir jei tvarkome, prašyti susipažinti su tvarkomais duomenimis ir su jais susijusia informacija;
  • Pateikti mums prašymą ištaisyti arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus, papildyti neišsamius asmens duomenis;
  • Prašyti ištrinti informaciją, kurią turime apie jus, jeigu ją naudojame neteisėtai;
  • Pateikti mums prašymą apriboti asmens duomenų tvarkymą, jei ginčijate duomenų tikslumą ar prieštaraujate duomenų tvarkymui, nesutinkate, kad būtų ištrinti neteisėtai tvarkomi jūsų duomenys, ar duomenų jums reikia, siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus;
  • Pateikti mums prašymą perkelti (gauti) tuos duomenis, kuriuos mums pateikėte pagal sutartį ar su sutikimu ir kuriuos mes tvarkome automatizuotomis priemonėmis, bendrai naudojama elektronine forma;
  • Nesutikti arba atšaukti prieš tai duotą sutikimą tvarkomi jūsų asmens duomenis, kai šie duomenys tvarkomi ar ketinami tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais, įskaitant profiliavimą, kiek jis susijęs su tokia tiesiogine rinkodara;
  • Pareikšti nesutikimą dėl asmens duomenų naudojimo, kai tai daroma vadovaujantis mūsų ar trečiųjų asmenų teisėtais interesais;
  • Pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (žr. www.ada.lt).

Jei nebenorite, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu ar turite bet kokį kitą prašymą ar nurodymą, susijusį su jūsų asmens duomenų tvarkymu, parašykite mums el. paštu info@bijunai-prienamo.lt

 

TREČIŲJŲ ŠALIŲ SVETAINĖS, PASLAUGOS IR PRODUKTAI MŪSŲ SVETAINĖSE 

Šioje interneto svetainėje gali būti trečiųjų šalių reklaminių skydelių, nuorodų į jų svetaines ir paslaugas, kurių mes nekontroliuojame ir neatsakome už informacijos, kurią surinko trečiosios šalys, saugą ir privatumą. Turite perskaityti privatumo nuostatas, taikomas trečiųjų šalių svetainėms ir paslaugoms, kuriomis naudojatės.

SLAPUKAI

Šioje svetainėje yra naudojami tik griežtai privalomi slapukai (angliškai žinomi kaip „cookies“), kurie padeda rodyti mūsų svetainę, padeda užtikrinti jos funkcionalumą, sukurti vartotojo paskyrą, prisijungti ir tvarkyti jūsų užsakymus. Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui. Daugiau informacijos apie tai, kaip veikia slapukai, galite rasti interneto svetainėje www.cookiecentral.com.

Griežtai privalomi slapukai yra naudojimosi mūsų svetaine sąlyga. Jei  atsisakysite šių rūšių slapukų, negalime užtikrinti, kaip mūsų svetainė veiks, kai joje apsilankysite.  

KAIP VALDYTI IR IŠTRINTI SLAPUKUS

Kai naudojate naršyklę mūsų teikiamam turiniui pasiekti, visada galite konfigūruoti savo naršyklę taip, kad būtų priimti visi slapukai, atmesti visi slapukai arba būtų pranešama, kai slapukas atsiunčiamas. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl, jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nuostatas, pasižiūrėkite jos žinyno meniu. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Jei nenorite, kad informacija būtų renkama slapukų pagalba, pasinaudokite daugelyje naršyklių esama paprasta procedūra, kuri leidžia jums atsisakyti slapukų naudojimosi. Norėdami daugiau sužinoti, kaip valdyti slapukus, apsilankykite adresu: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/.

Mūsų svetainėje taip pat gali būti nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Atkreipiame dėmesį, kad mes nesame atsakingi už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Tad jei paspaudę nuorodą iš mūsų interneto svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų Privatumo politika.

SUSISIEKITE SU MUMIS

Privatumo politika nėra aiški? Turite klausimų, prašymų, nusiskundimų? Pasikalbėkime apie tai! Savo užklausas siųskite el. paštu: info@bijunai-prienamo.lt

Kraunama…
  • Krepšelyje nėra produktų.