We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Techninė saugykla arba prieiga yra griežtai būtina siekiant teisėto tikslo – sudaryti sąlygas naudotis konkrečia paslauga, kurios aiškiai paprašė abonentas arba naudotojas, arba tik tam, kad būtų galima perduoti ryšį elektroninių ryšių tinklu.
Techninė saugykla arba prieiga yra būtina teisėtam tikslui išsaugoti nuostatas, kurių neprašo abonentas ar vartotojas.
Techninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik statistiniais tikslais.
Techninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik anoniminiais statistikos tikslais. Be teismo šaukimo, jūsų interneto paslaugų teikėjo savanoriško įsipareigojimo ar papildomų įrašų iš trečiosios šalies, vien šiuo tikslu saugoma ar gauta informacija paprastai negali būti naudojama jūsų tapatybei nustatyti.
Techninė saugykla arba prieiga reikalinga norint sukurti naudotojo profilius reklamai siųsti arba sekti vartotoją svetainėje ar keliose svetainėse panašiais rinkodaros tikslais.
Kokią pjaustymo lentelę rinktis ir kaip ją prižiūrėti?
Tobula virtuvė – praktiška vieta kur rasime visus mums reikalingus instrumentus maisto gamybai. Nors kai kam gali pasirodyti kaip tikra smulkmena, pjaustymo lentelės yra vienos iš tų svarbių priemonių kurias privalome kiekvienas turėti savo virtuvėje.
Žinoma, išsirinkti pjaustymo lentelę nėra tokia lengva užduotis kaip gali pasirodyti iš pradžių. Yra keletas skirtingų tokių lentelių rūšių pasižyminčių savita priežiūra ir ypatybėmis.
Šiame straipsnyje – trumpai apie tai kas svarbiausia renkantis skirtingas pjaustymo lentelių rūšis ir kaip išsirinkti pačią geriausią savo virtuvei.
Pjaustymo lentelės iš plastiko
Vienas iš pagrindinių plastikinių pjaustymo lentelių pliusų yra tai, jog jos yra pačios pigiausios palyginus su kitomis rūšimis. Prie to pačio verta paminėti ir itin paprastą jų priežiūrą, kadangi, norint ją tinkamai išplauti tai galima daryti tiesiog indaplovėje ir daugiau nesukti sau galvos.
Be to, kalbant apie dizainą ir spalvas, čia taip pat bus lengva rasti tai kas patinka dėl didelio siūlomo asortimento. Šiuo metu itin populiarūs ryškūs ir nuotaikingi gamtos motyvai ir spalvos.
Vis dėl to, toks pasirinkimas nėra tobulas. Kaip pagrindinis tokių lentelių minusas dažnai yra įvardijamas pakankamai greitas susidevėjimas, mažas atsparumas įvairiems įbrėžimams ir įpjovimams.
Dėl šios priežasties, vos atsiradus tokiems nusidevėjimams yra rekomenduojama keisti pjaustymo lentelę.
Pjaustymo lentelės iš medžio
Kalbant apie medines pjaustymo lenteles, jos nuo seno jau yra, ko gero pati populiariausia tokių priemonių rūšis. Jos itin vertinamos dėl savo patvarumo, puikios išvaizdos, na ir žinoma, patogumo ruošti ir patiekti maistą.
Pagrindinė taisyklė kurios reikėtų laikytis jei galvojate medinę pjaustymo lentelę yra jos medžio ypatybės. Būtinai rinkitės kietos medienos lentelę, kadangi priešingu atveju lentelė greičiau dėvėsis ir deformuosis.
Dar vienas pliusas – tai, jog medinės lentelės yra kur kas “draugiškesnės” peiliams. Naudojant jas reguliariai, mažiau šansų atbukinti peilius, todėl nereikės jų taip dažnai galąsti.
Kaip minusą reikėtų įvardinti tai, jog medinių lentelių negalima plauti indaplovėje. Nors tai vienas iš patvariausių variantų, dažnas vandens poveikis gali kaip reikiant pakenkti pačiam medžiui, todėl jei norite naudoti lentelę ilgus metus, geriau maisto likučius nuplauti patiems.
Pjaustymo lentelės iš stiklo
Stikliniai pjaustymo lentelės variantai taip pat pasižymi akivaizdžiais pliusais. Tokius variantus yra itin lengva prižiūrėti ir nuvalyti, pasinaudojus jomis nelieka jokių nemalonių kvapų, o jos taip pat ir puikiai atrodo.
Jei nuolat ruošiate daug mėsos ar žuvies patiekalų, tuomet stiklinė pjaustymo lentelė bus tikrai geriausias variantas, jei turėsime omenyje jau minėtą kvapų sugėrimo faktorių.
Tiesa, pagrindiniai jų minusai slypi tame, jog ruošiant maistą bus kiek daugiau triukšmo nei su plastikine ar medine lentele, o taip pat ir kiek didesnėje jų kainoje.
Žinoma, jei esatę pasiryžę kiek rimčiau investuoti į šią priemonę, būtinai pasirinkite stiklinę pjaustymo lentelę.
Tinkamas pjaustymo lentelių prižiūrėjimas
Iš esmės pjaustymo lentelių priežiūra yra itin paprasta. Tereikia į jas žiūrėti kaip į bet kokį kitą indą jūsų virtuvėje.
Po kiekvieno pasinaudojimo, pasirūpinkite, jog lentelė yra tinkamai nuplauta nuo maisto likučių. Čia pakaks paprasto nuvalymo kempinėle, kaip ir bet kokį kitą indą.
Pabaigus plauti, labai bus svarbu jas tinkamai išdžiovinti, ypač kuomet kalba eina apie medines lenteles.
Profesionalūs šefai taip pat rekomenduoja įsigyti atskiras lenteles mėsos, daržovių ir duonos produktams, tačiau šis principas aktualus tik tiems kas į maisto gaminimą žiūri labai rimtai.
Pabaigai
Straipsnyje trumpai aptarėme pjaustymo lenteles, pagrindines jų rūšis ir kaip jas prižiūrėti. Ši priemonė – itin svarbus įrankis kiekvienos virtuvės arsenale, todėl itin svarbu išsirinkti tokią, kuri atitinka jūsų lūkesčius.