Knyga „Natūralus rauginimas“

25.00

Tai pirma lietuviška knyga, skirta natūraliam rauginimui, kitaip vadinamam „laukine fermentacija“ (wild fermentation). Lietuvoje rauginimo tradicija niekada nebuvo nutrūkusi, mes visą laiką valgėme raugintus kopūstus ir agurkus, raugintą ruginę duoną, rūgpienį, girą ir visi šie produktai buvo savaime suprantami, tik gal pernelyg įprasti ar per paprasti. Ši knyga – tai bandymas pažvelgti į mums įprastus ir paprastus dalykus kitomis akimis, rauginimą papildant įvairesniais produktais, naudojant žoleles ir laukinius valgomuosius augalus, kurių gausu Lietuvos pievose ir miškuose.

Šioje knygoje rasite pagrindinius įvairių produktų rauginimo būdus ir receptus, sužinosite, kaip tuos raugintus produktus panaudoti gaminant patiekalus. Dalis receptų parengti remiantis senovės lietuvių patirtimi, kai kurie – žinomi pasaulyje, tokie kaip populiarusis kombučia gėrimas, kita dalis – originalūs, kurti autorės Ievos Šidlaitės, gyvenančios rūkų gaubiamame Slėnyje.

Skaitydami šią knygą pabandykite naujai pažvelgti į mūsų krašto rauginimo tradicijas. Tikimės, ji įkvėps permainoms namų virtuvėje.

Formatas: 20 x 25 x 2,5 cm, kietas viršelis

Puslapių skaičius: 236 psl.
Kalba: lietuvių
Autorius: Ieva Šidlaitė
Leidėjas: „Dvi tylos“
Metai: 2017

Prekės kodas: 0017

Turime

Svoris 1 kg
Produkto kodas: 0017 Kategorija:

Jums taip pat gali patikti…

  • Emaliuotas samtelis

Kraunama…
  • Krepšelyje nėra produktų.